ENDELIG VM

En måneds oppkjøring

Vi er endelig på plass i VM-byen Östersund. Det snør, og dei fleste fans vi møter er norske, så det her lover bra. Eg har hatt en måneds fri frå World Cup sirkuset for å få optimal oppladning til VM. Eg visste at eg trengte 3 veker med masse god trening i Holmenkollen og Oslo-marka for å få den toppformen eg trenger for å ta medalje i VM. No står vi her, og eg kan fortelle at eg har aldri vært så godt forberedt til et mesterskap før, som eg er no.

Frå EM til VM

For to veker sia reiste eg til Minsk for å delta i EM. Målet var å få viktig konkurransetrening til VM, og  med 15 000 folk på tribunene fikk eg den settingen eg var på jakt etter. Mine beste løp for sesongen gjorde at eg fikk med meg to gull og ett sølv, og fikk samtidig bekrefta av VM-formen var i anmarsj. Den siste veka før vi kom hit har vi hatt treningssamling i Meråker, der vi har finpussa på skiteknikk og skyting. Det er lett og god stemning i laget, og vi er klare for å angripe og kjempe om medaljer. Og herrelaget har et klart mål med VM: Vi skal ha revansje på Sverige frå OL-stafetten i fjor. Ingenting hadde vel smakt bedre enn å slå dei på heimebane?

Heia Norge!